Zonecommandant Bert Brugghemans wint de prijs van Overheidsmanager 2021

Gepubliceerd op: 01-02-2022

Bert Brugghemans, zonecommandant van Brandweer Zone Antwerpen (BZA), werd op 31 januari verkozen tot overheidsmanager van het jaar 2021. Bert Brugghemans leidt BZA sinds 2017, een organisatie met meer dan 700 operationele medewerkers en 100 administratieve krachten. De jury prees onder andere zijn strategische visie, zowel op de eigen organisatie, maar evenzeer op de plaats van de hulpdiensten in de maatschappij, zijn capaciteiten als netwerker binnen een sterk gepolitiseerde omgeving en zijn inspirerend leiderschap met veel aandacht voor het welzijn van de eigen medewerkers. Zijn expertise op het gebied van crisismanagement wordt bovendien algemeen geroemd. Lees het volledige artikel op de website van de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid.

Voor iedereen in de 'frontlinie'

Zonecommandant Bert Brugghemans maakt, met Brandweer Zone Antwerpen, deel uit van Netwerk Brandweer, het samenwerkingsverband van alle hulpverleningszones uit Vlaanderen. Samen met de 19 andere zonecommandanten, de zonevoorzitters en hun brandweerzones streeft Netwerk Brandweer naar een betere hulpverlening voor de inwoners van onze steden en gemeenten en voor de beste werk- en opleidingsomstandigheden voor brandweermensen.

Bert Brugghemans draagt deze award graag op aan iedereen in de 'frontlinie'. Mensen in de afvalophaling, in ziekenhuizen en rusthuizen, aan loketten, in het onderwijs, de ziekenwagens, de brandweer... Hij bedankt iedereen die dagelijks bruggen bouwt tussen de overheid en de burgers.