Zorgkundige biedt emotionele steun door de hand vast te houden van een patiënt en haar echtgenoot.

Auteur:

Gepubliceerd op: 29-08-2023

Er is goed nieuws voor wie de sprong wil wagen naar een carrière in de publieke zorgsector. Met de opkomst van het nieuwe zij-instroomkanaal zijn er nu meer mogelijkheden dan ooit tevoren voor geïnteresseerden om een betekenisvolle rol te spelen in de zorg.

Geïnteresseerden kunnen bij een lokaal bestuur direct aan de slag, krijgen dienstvrijstelling en volgen een opleiding tot kinderbegeleider, verzorgende, zorgkundige of logistiek medewerker. 

Het nieuwe zij-instroomkanaal zet de deuren open voor bijkomende instroom in de zorg. Er is een budget van 23 miljoen euro. Wie de kans krijgt om een contract of aanstelling te bemachtigen bij een lokaal bestuur, krijgt de weg vrij voor verdere professionele ontwikkeling. Dit betekent dat er tijdens de opleiding een loon ontvangen wordt, waardoor de medewerker zich volledig op de studie en praktijkervaring kan richten. Het is natuurlijk de bedoeling dat afgestudeerden daarna effectief aan de slag gaan bij het lokale bestuur. Dit biedt alvast perspectief rond invulling van vacatures voor lokale besturen in een krappe arbeidsmarkt.

Om door de bomen het bos te blijven zien, maakten we een overzicht van alle actuele mogelijkheden in de publieke zorgsector.

Mike Deschamps