Auteur:

Gepubliceerd op: 26-10-2022

Heel wat lokale besturen zijn de afgelopen maanden uit de startblokken geschoten om vorm te geven aan het aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten voor kinderen uit de kleuter- en lagere school in hun gemeente. Het decreet Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA) daagt hen immers uit om dat aanbod, samen met alle partners, beter af te stemmen op de noden van álle kinderen en gezinnen.

Opgroeien en VVSG slaan de handen in elkaar om lokale besturen hierbij te ondersteunen. Onder de vlag STERK GEZIeN, brengen we het verhaal van de Buitenschoolse Opvang en Activiteiten. In twee webinars richten we ons op hoe je als lokaal bestuur samenwerkt met de partners om het lokale BOA-verhaal te schrijven. Enkele lokale besturen lichten toe hoe zij in hun gemeente die samenwerking met de partners hebben opgebouwd en het samenwerkingsverband vormgeven. Je krijgt de kans om vragen te stellen en je te laten inspireren.

Praktisch

Er zijn twee webinars op 28 november en 5 december 2022. Er komen telkens drie verschillende praktijken rond samenwerking aan bod. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht!

Webinar 1 - 28 november

  • Van 13 tot 14.30 uur
  • Inschrijven kan tot 22 november via deze link.

Webinar 2 - 5 december

  • Van 14.30 tot 16 uur
  • Inschrijven kan tot 29 november via deze link.

Als je wil deelnemen aan beide webinars, dan schrijf je je voor beide afzonderlijk in. Na inschrijving ontvang je per e-mail de teamslink naar de webinar. Heb je nog vragen over de webinars, contacteer dan sterkgezien@kindengezin.be

Heb je inhoudelijke vragen over het decreet BOA of ben je op zoek naar inspiratie? Neem dan zeker een kijkje op deze webpagina en op de BOA webpagina van Opgroeien

Rika Verpoorten