Auteur:

Gepubliceerd op: 29-09-2021

De VVSG Woondag op 25 en 26 oktober betrekt je bij alle facetten van het woonbeleid, gaande van betaalbaar en sociaal wonen, nieuwe woonvormen, de bouwshift en de renovatie-uitdaging tot dak- en thuisloosheid en regionaal woonbeleid.

 

Welke mogelijkheden bieden nieuwe woonvormen? Met deze online sessies op maandag 25 oktober doe je tonnen inspiratie op en ga je nadien zelf aan de slag.

 

  • In sessie 3.4. beantwoorden we al jouw vragen over coöperatief wonen en gaan we dieper in op de betaalbaarheid, de ruimtelijke uitdagingen en de link met sociale huisvesting.
  • Welke nieuwe woonvormen vind je in de herbestemming van erfgoed? Ontdek een aantal creatieve aanpakken in sessie 4.1. 
  • Wim Rasschaert toont in sessie 1.4. inspirerende voorbeelden van lokale besturen die inzetten op betaalbaar wonen. Zien we daar ook alternatieve woonvormen in?
  • Ook Knokke-Heist experimenteert met nieuwe woonvormen in sessie 2.4. Hoe helpt dit de gemeente om betaalbaar wonen te realiseren?

 

Duik je liever meteen in de praktijk? Ga mee op pad met onze werkbezoeken in de stad Gent op dinsdag 26 oktober.

 

  • Bezoek het Bijgaardehof (sessie 4), het grootste collectieve woonproject van Vlaanderen.
  • Ga tot slot met de bouwmeesters aan tafel tijdens onze middagsessie. Zij gaan o.a. dieper in op de meerwaarde van vernieuwende en/of collectieve woonvormen, zowel voor de bewoner als voor de samenleving.

 

Ontdek het volledige programma en schrijf snel in op https://opleidingen.vvsg.be/woondag

Katrien Gordts