Auteur:

Gepubliceerd op: 03-05-2023

Op 28 april heeft de European City Facility (EUCF) haar vijfde oproep geopend. Dit keer kunnen 70 lokale overheden tot 60.000€ subsidie ontvangen om ideeën te ontwikkelen die bijdragen aan lokale klimaatplannen. Met dit geld kunnen onder andere (technische) haalbaarheidsstudies, marktanalyses, stakeholderanalyses, juridische en financiële analyses, en risicoanalyses worden uitgevoerd. Dit kan worden gedaan door eigen personeel of door externe deskundigen in te huren.

Om de kans op succes te vergroten, raadt EUCF aan om samen te werken en een gezamenlijke aanvraag in te dienen. Gemeenten hebben tot 30 juni om hun project in te dienen. De geselecteerde gemeenten worden in september bekendgemaakt. De volgende oproep wordt pas begin 2024 verwacht.

Alle info over de nieuwe oproep, richtlijnen en online aanvraagdossier vind je op de website van EUCF.

Op zoek naar inspiratie? Lees dan zeker ook het artikel over het onderzoek naar warmtenetpotentieel in de kanaalzone in Ranst, dat gerealiseerd werd met EUCF-middelen.

Wil je een concreet idee bespreken of ben je op zoek naar andere besturen om samen een projectaanvraag in te dienen? Leg je voorstel zeker even voor aan Netwerk Klimaat via het aanmeldloket voor subsidies.

Leen Van der Meeren