Auteur:

Gepubliceerd op: 12-10-2023

In de afgelopen twee jaren ging Labo Regiovorming op zoek naar demonstratieprojecten om op het niveau van de nieuwe referentieregio's oplossingen te zoeken voor maatschappelijke uitdagingen. Op 2 oktober kwamen de verantwoordelijken van de twaalf doorbraakprojecten bij elkaar. Ze bespraken hun realisaties en bevindingen hoe het is om op regionaal niveau samen te werken. Ook deelden ze enkele geleerde lessen. 

In deze video vatten ze hun lessen samen en geven ze tips mee om beter regionaal samen te werken:

 

In gesprek over de doorbraaktrajecten?

Op 23 november organiseert Labo Regiovorming een inspiratiedag in Mechelen. Daar kan je in gesprek gaan met de twaalf verantwoordelijken van de doorbraaktrajecten. Zij delen hun ervaringen, geleerde lessen en enkele tips. Deze sessies bieden een unieke gelegenheid om inzicht te verwerven in regionale innovatie in de praktijk.

Daarnaast kan je ook deze inspirerende sessies verwachten: 

  • Patrick Kenis geeft een lezing over netwerkorganisaties en hoe deze cruciaal zijn om een regionale werking te doen slagen.
  • In primeur: Het ondersteuningsplatform Vervoerregiowerking onthult hun gloednieuwe adviesnota voor een nieuwe governance-structuur van de vervoerregio’s vanaf 2025.
  • Lieven Janssens en Filip De Rynck stellen hun toekomstvisie voor: hoe zien zij de referentieregio’s evolueren?
  • Daarna blikken we met enkele burgemeesters in een panelgesprek terug op de gezette stappen en kijken we ook vooruit.
  • ...en nog veel meer. 

Ontdek het volledige programma en schrijf je in

Elke Vastiau