Gepubliceerd op: 07-10-2021

Zit je met je digitaliseringsidee nog in een conceptuele fase? Wil je onderzoeken of dat ene wilde idee levensvatbaar zou zijn? Dan is de eerste oproep van Gemeente zonder Gemeentehuis ideaal om het uit te werken tot een mooi uitgetekend ICT-veranderingstraject, proof of concept, prototype of experiment. Nog tot 12 november staat de eerste projectoproep open.

Bij deze eerste oproep naar concepten staan alle thema’s open. Je mag dus aanvragen doen voor ideeën rond digitale democratie, de werkplek van de toekomst of innovatieve dienstverlening. De subsidie voor deze korte termijnprojecten bedraagt maximaal 150.000 euro per project en als lokaal bestuur draag je zelf 20% bij.

Digitale uitdagingen stoppen niet aan de gemeentegrens en daarom bestaat de mogelijkheid om medestanders te zoeken of te vinden. Dat kan via de matchmaking-tool doen. Zelfs als je idee nog maar in embryonale fase zit, kan het nuttig zijn om via dit platform gelijkgezinde besturen te vinden en samen dan de verdere stappen te ondernemen.

Meer info over deze eerste oproep kan je hier terugvinden.