Auteur:

Gepubliceerd op: 14-12-2023

In het eerste semester van 2024 is België voorzitter van de Raad van de EU. België en haar regio’s zetten dan nog meer dan de anders de lijnen uit van het EU-beleid, door oplossingen en ideeën aan te dragen voor de uitdagingen waarmee de Europese Unie kampt. Daarnaast zijn er op 9 juni ook Europese verkiezingen, waar wij met zijn allen zullen bepalen waar de Europese Unie heen gaat! Reden genoeg dus om Europa in de eerste helft van 2024 wat meer zichtbaarheid te geven en samen de EU vorm te geven.
 

Breng Europa in je straatbeeld

Met het project “Geef klEUr aan je stad of gemeente”, roept de Europese Commissie jongeren op om - letterlijk - mee het Europa van morgen uit te tekenen. Samen met geïnteresseerde lokale overheden brengen we jongeren samen voor een open debat over de Europese Unie, haar beleid en haar toekomst. Een artiest vertaalt vervolgens hun ideeën naar een unieke en kleurrijke muurschildering in het straatbeeld.

Vertegenwoordig jij (of werk je samen met) een lokale overheid en wil jij een muur in je eigen stad of gemeente klEUr geven? Ken jij een groep jongeren – al dan niet van een school in je gemeente of stad – die mee willen nadenken over de EU van morgen, en die graag creatief aan de slag gaan om een concept van muurschildering te bedenken voor jouw gemeente of stad? Maak jij graag Europa een beetje meer zichtbaar bij jouw stads- of dorpsgenoten? Vul dan het formulier in voor 21 december en geef je stad of gemeente als kandidaat op voor een muurschildering over Europa in het jaar 2024.

Op basis van de voorstellen, selecteert de Europese Commissie vervolgens een aantal locaties verspreid over België. Zij staan ook verder in voor de begeleiding van de dialoog met de jongeren en voor het ontwerp en de productie van de muurschildering – uiteraard in nauw overleg met de lokale partners.

Kris Versaen