Auteur:

Gepubliceerd op: 08-02-2023

Naar aanleiding van de eerste inhoudelijke rapportering over het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP) 1.0, organiseerde VVSG samen met ABB 2 intervisiemomenten. Tijdens deze intervisiemomenten konden ambtenaren hun vragen direct stellen en uitwisselen over hun ervaringen.

Alle informatie samengebundeld

De afgelopen maanden werd er al heel veel gecommuniceerd over de eerste inhoudelijke rapportage. Dit zorgde soms voor onduidelijkheden bij de lokale besturen. Om verwarring te vermijden plaatste ABB nog eens alle informatie op een rij. Je kan de informatie terugvinden inde presentatie die tijdens de intervisiemomenten ook werd gegeven.

Tijdens de intervisiemomenten werden ook heel wat vragen gesteld, we zijn momenteel bezig met de verwerking hiervan. Zodra alle vragen beantwoord zijn worden deze toegevoegd aan de FAQ-pagina van het LEKP. Houd deze dus zeker in de gaten.

Verdere ontwikkelingen

Door in gesprek te gaan met de ambtenaren werden ook enkele verbeterpunten duidelijk. Het is natuurlijk niet onlogisch dat de rapportering van het LEKP nog niet helemaal op punt staat, maar ABB is druk in de weer met het verbeteren hiervan. Je kan de gekende problemen ook raadplegen op het Lokaal Klimaatpactportaal. Bij belangrijke wijzigingen zullen we jullie dit ook meedelen via onze nieuwsbrief.

Wil je daarnaast graag weten wanneer data voor het laatst werd aangepast? Raadpleeg dan de publicatiekalender.

Voor verdere vragen neem contact op met ABB of Netwerk Klimaat.

 

Belangrijk: laad in de loop van maart 2023 jouw gemeenteraadsbesluit met betrekking tot jouw LEKP-voorgang op in het Loket voor Lokale Besturen. Ter ondersteuning hebben we een stappenplan opgemaakt waarin uitgelegd wordt wat er van jullie verwacht wordt.
Elke de Taeye