Auteur:

Gepubliceerd op: 27-10-2021

Lokale besturen hebben nog tot en met vrijdag 29 oktober om het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP) goed te keuren op de gemeenteraad. Steden en gemeenten die dit doen hebben recht op financiële ondersteuning om de doelstellingen vermeld in het LEKP waar te maken.
 

Correcte indiening van het klimaatpact


Gezien bij sommige lokale besturen het klimaatpact deze week nog geagendeerd stond/staat op de gemeenteraad, is het niet evident om tijdig het ondertekende document op te laden. Daarom heeft het Agentschap van Binnenlands Bestuur volgende oplossing aangeboden.

Je dient, in dergelijk geval, een concept van de gemeenteraadsbeslissing en het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen in te laden in het Loket voor Lokale Besturen, module subsidie en dit ten laatste op 29 oktober. De officiële gemeenteraadsbeslissing kan je dan nog tot en met 5 november doorsturen via mail.

In onderstaande video tonen we hoe je de gemeenteraadsbeslissing kan opladen in het Loket.

 



Op 2 december vieren we het engagement van Vlaamse steden en gemeenten


Om het engagement van de Vlaamse steden en gemeenten te vieren nodigen wij (minister Bart Somers, ABB en VVSG) alle pactgemeenten uit op 2 december in het ICC in Gent. Tijdens die dag plaatsen we de pactgemeenten in de kijker en willen we jullie inspireren met verschillende projecten die jou kunnen helpen de doelstellingen te behalen.

Elke de Taeye