Auteur:

Gepubliceerd op: 03-07-2024

Een circulaire toekomst begint in jouw wijk, gemeente en regio. Hoe kan je als gemeente de omslag naar een circulaire economie stimuleren? Hoe ziet de samenleving eruit waarin hergebruik, reparatie en hoogwaardige recyclage aan de orde van de dag zijn? Maar ook concreter hoe start je met een lokaal circulair project?

Dit zijn allemaal vragen waar de gids "Lokale besturen en de circulaire economie in Vlaanderen: handvaten voor visie, strategie en actie" antwoorden op biedt. We lichten hierin de rol van lokale besturen toe. Geven aan hoe je aan de slag kan gaan, op basis van de ervaringen en inzichten die zich in de loop van de jaren opstapelden, maar nog niet gestructureerd en laagdrempelig werden voorgesteld. Het geeft handvaten om zelf aan de slag te gaan. 

Samengevat het is een bron aan informatie. 2024 is namelijk een schakeljaar waarin prioriteiten en actie tot 2030 worden vastgelegd. Inzetten op circulaire economie is daarbij een logische, bijna noodzakelijke keuze.

Laat je dus inspireren door de vele tools en voorbeelden om circulariteit in jouw lokaal bestuur op te nemen. De gids kwam tot stand in samenwerking met Vlaanderen Circulair en Möbius.

Wil je je verder laten inspireren? Bekijk dan zeker ook de andere publicaties omtrent circulair (ver)bouwen die we deze week lanceerden. Of schrijf je nog in voor de opleidingenreeks circulaire gemeente door een mail te sturen naar elke.detaeye@vvsg.be 

 

Elke de Taeye