Auteur:

Gepubliceerd op: 08-03-2023

8 maart was het internationale vrouwendag!

Onze oproep rond #EmbraceEquity heeft mooie beelden opgeleverd! 

Onze lokale besturen zitten ook dit jaar niet stil en organiseren tal van acties in het kader van deze dag:

  • Brugge: tijdens de week van 6 tot 11 maart zijn er verschillende activiteiten zoals een voorstelling, een wandeling, infosessies en ontmoetingsnamiddag.
  • Gent: Op 8 maart zelf vindt er in Gent een vrouwenstaking plaats. Op diezelfde dag kan je in het MSK zelfportretten maken om te reflecteren over hoe je als vrouw zelf afgebeeld wil worden en verken je je vrouwelijkheid.
  • Kortrijk: Vrouwen van Kortrijk is een event, in samenwerking met FMDO en Avansa, dat plaatsvindt op 11 maart. Iedereen komt samen om het vrouw zijn te vieren.
  • Leuven: Het driedaagse programma voor vrouwendag werd samengesteld door Professor Eva Brems, expert mensenrechten aan de Universiteit Gent. Centraal staan literatuur en de solidariteit tussen feministische generaties, groepen en emancipatiebewegingen. Op 12 maart is er ook een tofsportdag voor vrouwen waarbij vrouwen kennis kunnen maken met nieuwe sporten
  • Sint-Niklaas op 4 maart het Vrouwenfestival. Dit jaar staat het Vrouwenfestival helemaal in het teken van ‘balans’ tussen werk, vrije tijd en (zelf)zorg.
  • Turnhout: op 11 maart zijn er verschillende activiteiten in dé winkelstraat van 14 tot 16 uur met. Een vrouwenkoor zal flashmobs doen, slogans worden met krijt op de stoep gespoten, er zal een foto-booth staan waar mensen hun foto kunnen maken #EmbraceEquity en mensen kunnen hun reacties achterlaten op grote waden met quotes.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Meer inspiratie nodig? Dat kan!  Neem een kijkje in onze praktijkenbank Samenleven in Diversiteit.

Organiseren jullie ook een actie? Laat het ons zeker weten via samenleven@vvsg.be of vul deze fiche in.

Betty Paeps