Gepubliceerd op: 18-01-2023

8 maart staat, zoals elk jaar, in het teken van de vrouw, dan vieren we Internationale Vrouwendag!

De weg naar een samenleving zonder discriminatie en glazen plafond is nog lang. De pandemie deed daar nog een schepje bovenop. We zagen onder andere dat vrouwen in de frontlinie van deze gezondheidscrisis staan en een toename van gendergerelateerd geweld. Toch zijn vrouwen vaak de trekkers van broodnodige veranderingen. 

Daarom is 8 maart de ideale dag om vrouwen te vieren. We zien dat over de hele wereld verschillende overheden, organisaties en bedrijven vrouwen in de kijker zetten. 

Wat kan je doen als lokaal bestuur?

Het thema van de Internationale Vrouwendag 2023 is #EmbraceEquity. Maak een foto & omarm jezelf, en deel dit met ons en je inwoners. Op die manier toon je dat je wenst bij te dragen aan de bewustmaking van discriminatie, vier je de prestaties van vrouwen, en maak je duidelijk dat je actie wil ondernemen om gendergelijkheid te bevorderen. Het kan bovendien een manier zijn om bepaalde zaken die jullie organiseren in het kader van die dag in de kijker zetten. 

Als je het beeld communiceert op sociale media op 8 maart kan je gebruik maken van de hashtags van de internationale campage: #EmbraceEquity en #IWD2023. We kijken er naar uit jullie foto's te zien!

Wil je graag meer weten wat onze lokale besturen concreet al doen rond gendergelijkheid? Neem dan een kijkje op onze praktijkenbank.