Gepubliceerd op: 28-09-2022

13 oktober is het de Internationale Dag van de Duidelijke Taal. Deze dag grijpen wij als VVSG graag aan om het belang van duidelijke, toegankelijke en inclusieve taal en communicatie te benadrukken. Ook als lokaal bestuur hoop je natuurlijk je teksten toegankelijk te maken voor een breed en divers doelpubliek. Het is niet altijd even makkelijk om iedereen te bereiken, maar inzetten op duidelijke taal kan daar zeker bij helpen. Deze dag is het ideale moment om van start te gaan. Maar hoe doe je dat nu?

In Aalst gingen ze alvast al aan de slag, zo vertelt Valérie Lambrecht, projectmedewerker inburgering:

“Het promomateriaal van onze projecten en de communicatie vanuit onze dienst naar de burger wilden we graag toegankelijker maken, waaronder de flyer van ons project “Ken je stad”. We stapten in het leertraject voor herkenbare, begrijpelijke en toegankelijke communicatie van de VVSG waar we tips meekregen rond onder andere helder en herkenbaar schrijven. We vonden het belangrijk om te ontdekken wat de drempels waren voor mensen bij het lezen van deze flyer. Daarom wilden we dat de groep voor wie deze flyer bedoeld is ook input kon geven. Tijdens een conversatietafel van het project Babbelonië legden we onze flyer voor aan de groep. Met hun opmerkingen zijn we aan de slag gegaan. Sinds kort hebben we een nieuwe flyer waar we heel trots op zijn! Vandaag pluk ik nog steeds de vruchten van het leertraject in het dagdagelijkse communiceren met de Aalsterse (in)burger(aars)”

Wil jij ook beginnen met toegankelijk en inclusief communiceren  maar weet je niet hoe? Wees welkom op 4 en 25 oktober, bij Welkom in de diverse gemeente: leertrjacet voor herkenbare,begrijpelijke en toegankelijke communicatie, er zijn nog een paar plaatjes vrij!