Auteur:

Gepubliceerd op: 25-10-2023

ikdoemee.be is een nieuwe, meertalige databank met activiteiten over heel Vlaanderen en Brussel die toegankelijk zijn voor nieuwkomers en anderstaligen. Op ikdoemee.be vinden inburgeraars activitieten die passen in het participatietraject, één van de vier onderdelen van het inburgeringstraject voor nieuwkomers in Vlaanderen. 

Tijdens het participatietraject kiest de inburgeraar één of meerdere activiteiten om het eigen sociaal netwerk te versterken en te verbreden, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, buddyprojecten, sportlessen, theatervoorstellingen.

Lokale besturen die van Vlaanderen de taak hebben gekregen dit aanbod te ontsluiten, spelen een cruciale rol in het voeden van deze databank. De tool is handig om het lokale aanbod t bekend te maken en te monitoren, maar de input ervan vergt wel veel personeelsinzet. De VVSG vraagt Vlaanderen dat bij een eerste evaluatie van deze nieuwe databank dit werk achter de schermen ook in kaart te brengen.

 

Webinar + startersgids voor lokale besturen

Op 7 november 2023 van 13.30 tot 14.30 uur organiseert het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering een webinar voor Lokale besturen over databank.

De webinar geeft antwoorden op de volgende vragen:

  • Waarom is ikdoemee.be belangrijk voor lokale besturen binnen het participatietraject?
  • Je krijgt een snelle introductie van de functionaliteiten van ikdoemee.be. Hoe monitor je activiteiten in jouw gemeente? Hoe voeg je activiteiten toe?
  • Hoe maak je organisaties warm in jouw gemeente om zich te registreren op ikdoemee.be?

Tenslotte is er ook nog ruimte om vragen te stellen over ikdoemee.be.

Kan je niet aansluiten? Geen nood de webinar wordt opgenomen. Meer info en inschrijvingen

Wil je jouw lokaal bestuur nu al registreren op ikdoemee.be? De startgids toont je eenvoudig hoe je dat doet:

Sabine Van Cauwenberge