Auteur:

Gepubliceerd op: 12-12-2022

Tegen 12 december 2022 moeten gemeentebesturen voldoen aan de verplichting voor informatievoorziening uit de Europese Single Digital Gateway verordening. Ondertussen zijn al 188 gemeentebesturen aan de slag in het Loket voor Lokale Besturen om die deadline te halen. Dat is goed nieuws!  

Moet jouw lokaal bestuur nog beginnen? 

Heb je nog geen idee waar het over gaat? Begin dan bij het begin en lees de beschikbare informatie. Je kan ook de opname van de infosessie herbekijken of de presentatie raadplegen.  

Via het Loket voor Lokale Besturen kan je eenvoudig de nodige informatie aanleveren. Zorg dus dat jij of een collega toegang krijgt tot de module “Lokale producten- en dienstencatalogus” (LPDC). Dat kan je lokale beheerder voor jou in orde brengen. Weet je niet wie dat is? Meld je aan en klik op “mijn lokale beheerder”.  

Als je de nodige rechten hebt , kan je toegang krijgen tot de LPDC-module: 

  1. Gebruikersrecht: Loket voor Lokale Besturen  
  2. Context: Lokale Producten- en Dienstencatalogus (LPDC Gebruiker) 
  3. Opgelet: sommige mensen hebben dit gebruikersrecht al voor andere modules. In dat geval moet de lokale beheerder het reeds toegekende recht bewerken en er de context aan toevoegen.  
Is jouw lokaal bestuur nog bezig?  

Vergeet niet om de afgewerkte informatie naar de Vlaamse overheid te verzenden. Op die manier komt de informatie op YourEurope terecht.  

Blijf op de hoogte

Als je toegangsrechten hebt tot de LPDC-module, ontvang je regelmatig updates via e-mail. Houd die e-mail zeker in de gaten! Wanneer ABB nieuwe producten of diensten hebben toegevoegd, brengen ze alle gebruikers van de LPDC-module op de hoogte. Dat kan ook nog na 12/12/2022. De lijst van producten en diensten zal immers blijven evolueren.  

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar LoketLokaalBestuur@vlaanderen.be

Ward Van Hal