Auteur:

Gepubliceerd op: 22-02-2024

De VVSG lanceert een uitgebreide gids voor de aanstaande lokale verkiezingen op 13 oktober. Je vindt informatie over de verschillende aspecten van de gemeenteraadsverkiezingen, waaronder:

  1. Gemeenteraadsverkiezingen
  2. Voorbereiding op de verkiezingen: regels voor partijen, het maken en indienen van kandidatenlijsten, campagnevoering…
  3. Details over de verkiezingsdag zelf: stem-, tel- en hoofdbureaus, het verloop van de verkiezingsdag, de kiezerslijst, en richtlijnen voor geldig stemmen, stemmen tellen en zetels verdelen.
  4. Na de verkiezingen en voor de installatievergadering: het indienen van bezwaren tegen de gemeenteraadsverkiezingen, rapportage van verkiezingsuitgaven, procedures voor bezwaren en sancties…

Binnenkort kan je ook meer informatie verwachten over afwijkingen bij fusiegemeenten en randgemeenten en Voeren. Daarnaast vult de VVSG de pagina’s aan met o.a. een draaiboek over de installatievergadering. We brengen ook gedetailleerd in kaart wat er moet gebeuren in de periode tussen 13 oktober en de start van de nieuwe bestuursperiode.

Houd de website van VVSG in de gaten voor continue updates en gedetailleerde informatie ter voorbereiding op de lokale verkiezingen.

 

Marian Verbeek