Auteur:

Gepubliceerd op: 08-02-2023

Vijftien personeelsleden van de Zorgband Leie en Schelde zijn gestart met een opleiding tot verzorgende in de thuiszorg of zorgkundige in de woonzorgcentra. En dat doen ze op de werkvloer zelf.

Level-Up project

Via het Level-Up project, een opleidingstraject dat de Zorgband Leie en Schelde uitwerkte in samenwerking met CVO Groeipunt, zullen de medewerkers 1 dag per week theorieles volgen en 4 dagen per week de handen uit de mouwen steken. De opleiding neemt 1 jaar en 3 maanden in beslag.

Deze vorm van duaal leren is uniek, gezien het integrale traject op de werkvloer plaatsvindt. Bij de klassieke opleidingen volgen de leerlingen 3 dagen per week les en staan ze 2 dagen per week in het vak.

Met het Level-Up project wil de Zorgband Leie en Schelde een creatief antwoord bieden aan de personeelstekorten in de zorgsector. De Zorgband verwacht de komende drie jaar immers een uitstroom van 27 personeelsleden. De Zorgband Leie en Schelde overkoepelt de woon- en thuiszorgdiensten van de lokale besturen Merelbeke, Lemberge, Laarne, Destelbergen en Nazareth telt vandaag meer dan 900 medewerkers.

Mike Deschamps