Auteur:

Gepubliceerd op: 29-04-2022

Zorgband Leie en Schelde wint dit jaar de award van 'woonzorgcentrum van het jaar'. Woonzorgcentrum Zuiderlicht van Stad Gent mag de award ontvangen als ‘andere zorgorganisatie van het jaar’. Ze richten zich naar diverse doelgroepen, zoals ex-geïnterneerden en personen met een beperking. Welzijnskoepel West-Brabant ontvangt een ereplaats als ‘andere zorgorganisatie van het jaar’. Zorgband Leie en Schelde krijgt ook een ereplaats als ‘thuiszorgorganisatie van het jaar’. En Motena uit Roeselare krijgt een ereplaats als ’zorginnovatie van het jaar’ met hun KidzProof-project.

UZ Gent is dé Zorgwerkgever van het jaar 2022 en volgt daarmee Zorgbedrijf Meetjesland op die in 2021 deze award wegkaapte. Dr. Filiep Bataillie van AZ Herentals wordt zorgpersoonlijkheid van het jaar. Tot slot kon ook de vzw MOPA voor palliatieve zorg aan patiënten van allochtone afkomst de jury sterk bekoren.

De uitreiking vond plaats op donderdag 28 april 2022 te Gent in aanwezigheid van alle genomineerden tijdens een live-stream. De uitreiking van de awards is een initiatief van ZORG magazine, een vakblad voor leidinggevenden in de zorgsector. Negen experts uit de sector analyseerden en beoordeelden 73 ingediende dossiers. Heel wat fierheid dus in de zorgsector en bij onze leden. De VVSG feliciteert alle winnaars!

De uitzending kan men hier herbekijken.

 

Foto: ZORG magazine

Mike Deschamps