Gepubliceerd op: 02-09-2021

Ook dit jaar kunnen medewerkers binnen de zorg- en welzijnssector deelnemen aan de POWER TO CARE studie die loopt van dinsdag 21 september tot en met maandag 4 oktober. Het onderzoek heeft als doel om objectieve informatie over het welzijn van zorg- en hulpverleners te verzamelen en de noden op vlak van ondersteuning in kaart te brengen. Deze informatie biedt beleidsmakers en managers een waardevolle bron van informatie om gerichte acties op te zetten.

Ook jouw lokaal bestuur kan bijdragen aan dit belangwekkend initiatief door de enquête door te sturen naar medewerkers in de zorg- en welzijnssector binnen je stad of gemeente, maar ook door de oproep breed te verspreiden naar medewerkers en inwoners met de hashtag #powertocare. De enquête zelf zal vanaf 21 september beschikbaar zijn op de website van Sciensano.

Benieuwd naar de resultaten van de vorige bevraging? Sla dan snel het persbericht of volledige rapport na. Is je lokaal bestuur nog op zoek naar inspiratie om te zorgen voor medewerkers binnen de sector? Neem dan zeker eens een kijkje naar het aanbod en tips op de websites van De ZorgSamen (Vlaanderen) en ARTS IN NOOD / MEDECINS EN DIFFICULTE (België).

De nationale enquête is de opvolger van de Vlaamse ZorgSamen-barometer. POWER TO CARE is een initiatief van Sciensano en KU Leuven met als partners Zorgnet-Icuro, Steunpunt Geestelijke Gezondheid/Te gek!?, Santhea, Unessa en GIBBIS.