Auteur:

Gepubliceerd op: 20-01-2022

Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk en Radio 2 slaan de handen in elkaar tijdens de Week van de Vrijwilliger van 27 februari tot en met 6 maart 2022. Dan proeven 1000 Wéldoeners twee uur lang van vrijwilligerswerk. Ook lokale besturen kunnen meedoen.

 

Wéldoeners in jouw lokaal bestuur

Kan je als lokaal bestuur een Wéldoener (of twee, of meer!) gebruiken tijdens de Week van de Vrijwilliger? Bedenk een vacature die helder en concreet is. Zoek je misschien mensen die twee uurtjes groenten komen snijden voor de soepmaaltijd? Zoek je een co-begeleider voor de zwemles, of een onthaalvrijwilliger voor je tentoonstelling? Of misschien wil je dat iemand een fotoreportage maakt van je organisatie? Heb je een toffe vacature in gedachten? Op de website www.weldoener.be kan je je vacature ingeven, t.e.m. 9 februari. Die wordt dan even nagekeken door het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Twee weken voor de start van de Week van de Vrijwilliger kunnen Wéldoeners zich aanmelden. En tijdens de Week van de Vrijwilliger belt Radio 2 organisaties, lokale besturen en Wéldoeners op. 

 

Campagne

Je kan als lokaal bestuur zelf op zoek gaan naar Wéldoeners, maar je kan uiteraard ook de organisaties in je gemeente of stad aansporen om vacatures te plaatsen. Verspreid het woord, trommel iedereen op en wordt een échte Wéldoenersgemeente of -stad!

 

Verzekering

Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk biedt voor deze actie een gratis vrijwilligersverzekering aan, maar enkel voor die vrijwilligers die tijdens de Week effectief actief zijn. Als organisatie of lokaal bestuur dien je een overzicht bij te houden van elke vrijwilliger die tijdens de Week van de Vrijwilliger, in het kader van de actie 'Wéldoeners' actief komt vrijwilligen.

 

Vormingen

Schrijf je gratis in voor het webinar op dinsdag 11 januari om 10 uur en krijg handige tips en tricks, én de kans om al je vragen af te vuren. Deze vorming is enkel bedoeld voor lokale besturen. (De vormingen voor organisaties gaan door op 11 januari om 11u30 en om 15u30.)

  

Nog vragen of ideeën?

Weet je niet goed waar te beginnen? Zoek je iemand om mee na te denken over toffe vacatures? Voor informatie, antwoorden op al je vragen en tips en tricks kan je terecht bij birgit@vsvw.be

Katrien Gordts