Auteur:

Gepubliceerd op: 10-06-2021

Door de coronacrisis klonk de roep om lokaal en Belgisch te kopen nooit luider. Heel wat steden en gemeenten trachten hun ondernemers optimaal te ondersteunen in deze moeilijke tijden en ook consumenten kopen bewuster dan ooit om de lokale economie een hart onder de riem te steken. Ook de Belgische modemerken en lokale modewinkels kunnen alle steun gebruiken en daarom doen we een warme oproep aan steden en gemeenten om mee hun schouders te zetten onder de 3e editie van de week van de Belgische mode van 11 tot 17 oktober.

De insteek van deze editie is ‘mode om te koesteren’ en ook als stad of gemeente kan je je steentje bijdragen. Door je lokaal bestuur in de kijker te zetten als een bruisende omgeving om Belgische mode te shoppen, maar even goed door (nieuwe) consumenten aan te trekken voor lokale modewinkeliers. Communiceer dus zeker over dit initiatief naar jouw lokale modewinkeliers zodat ze mee kunnen genieten van de aandacht voor deze unieke themaweek, en grijp het moment aan om de modewinkels in de buurt in de bloemetjes te zetten.

Wil je stad of gemeente meer informatie bij de week van de Belgische mode of misschien zelf een unieke actie op poten zetten? Neem dan contact op met de Mode Unie.

In de aanloop naar en tijdens de themaweek worden in diverse acties voorzien. Van mediaverspreiding en een store locator met deelnemende winkels, tot een promopakket met raamstickers en een aanbod van unieke winkeltassen. Je stad of gemeente kan dus rekenen op diverse materialen en mogelijkheden om modewinkeliers te ondersteunen, net nu ze dit het hardst nodig hebben!  

Bart Palmaers