Auteur:

Gepubliceerd op: 22-12-2021

Van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari 2022 is er een nieuwe Week van de Belgische Muziek. Deze themaweek tracht om ontelbare kleine en grote initiatieven binnen de Belgische muziek onder de aandacht te brengen. Van concerten tot feestjes, veilingen, vertellingen, platenbeurzen, muziek-quizzen, releases, speciale acties, ... Alles kan, zolang Belgische muziek centraal staat.

Tijdens voorbije edities hebben lokale besturen om diverse manieren bijgedragen aan deze unieke viering van de Belgische muziek. Steden en gemeenten draaiden Belgische muziek in de winkelstraten, gaven bibliotheekbezoekers de kans om een top 10 samen te stellen, richtten gelegenheidsradio op in het woonzorgcentrum of lieten Belgische klassiekers weerklinken in jeugdhuizen met de hulp van lokale bands.

Natuurlijk hopen we dat ook in 2022 heel wat steden en gemeenten de themaweek onder de aandacht brengen. In theorie is het trouwens mogelijk om de themaweek te combineren met de Poëzieweek, die in 2022 doorgaat van 27 januari tot en met 2 februari.

Nuttige links

Lieselot Decalf