Auteur:

Gepubliceerd op: 16-08-2023

De Hoge Gezondheidsraad beveelt COVID-19 vaccinatie aan bij specifieke prioritaire doelgroepen van kwetsbare personen en zorgpersoneel in het najaar van 2023. De te vaccineren doelgroep telt ongeveer twee miljoen personen. De vaccinatie moet gebeuren door het reguliere circuit van de eerste lijn. Geen eenvoudige opdracht, gezien het tijdsbestek waarin de vaccinaties tegen de griep én COVID-19 dienen te gebeuren. Op 14 juli 2023 gaf de Vlaamse Regering goedkeuring voor een ondersteuning aan de eerstelijnszorgaanbieders en Logo’s voor de organisatie van de vaccinatie. 

Op donderdag 17 augustus tussen 12:30 en 13:30 uur zal er een webinar worden georganiseerd. Dit webinar heeft tot doel extra handvaten te bieden op basis van de eerdere uiteenzetting van 20 juli 2023 over de ondersteuning van de najaarsvaccinatie.

De organisatie van deze informatieve sessie wordt geleid door Domus Medica, het Vlaams Apothekers Netwerk, het Nederlandstalig Platform voor Thuisverpleegkundigen en de belangenbehartigers van de zorgraden in Vlaanderen.

Volg deze link om deel te nemen aan het webinar.

Na afloop van het webinar zal de sessie online beschikbaar zijn op www.laatjevaccineren.be.

 

Veerle Cortebeeck