Auteur:

Gepubliceerd op: 28-03-2024

De VVSG bestaat dit jaar 30 jaar. We vierden deze bijzondere verjaardag met onze leden en partners op 27 maart in Leuven. Het werd een boeiende vooruitblik op de lokale uitdagingen én oplossingen. Want lokaal gebeurt het, vandaag en in de toekomst. Algemeen directeur Kris Snijkers reikte dan ook de hand naar alle overheden en stakeholders om die lokale toekomst samen veilig te stellen. 

Na een verwelkoming van burgemeester Mohamed Ridouani in Leuven, maakte luitenant-generaal op rust Marc Thys de brug van het geopolitieke naar het lokale niveau.

In een eerste panelgesprek gingen gouverneur Jan Spooren, burgemeester Koen Metsu, professor dr. Joris Voets en VVSG-bestuurder Alexander Vandersmissen geen enkel bestuurlijk thema uit de weg.

Dat ook betaalbaar wonen een grote uitdaging blijft voor lokale besturen, bleek uit het tweede panelgesprek met Vlaams minster Matthias Diependaele, bestuurder van het Kinderarmoedefonds Kristel Verbeke, gemeenteraadslid Eva Platteau en VVSG-bestuurder Raf Drieskens.

'Lokaal gebeurt het, de VVSG doet het.' VVSG-voorzitter Wim Dries sloot de avond af met een mooi dankwoord voor alle VVSG-medewerkers die zich elke dag inzetten voor de lokale besturen.

Ook in het VVSG-memorandum reiken we de hand aan de andere bestuursniveaus om samen een grote sprong naar morgen te maken. Je ontdekt er onze voorstellen voor de nieuwe Europese, federale en Vlaamse beleidsmakers.

Nathalie Debast