Auteur:

Gepubliceerd op: 25-08-2021

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen lanceerde recent een nieuwe subsidieoproep voor smart city-projecten van steden en gemeenten. De deadline om hiervoor in te dienen nadert: het ideeënformulier moet je bezorgen voor 15 september, 12u via cityofthings@vlaio.be.

Extra informatie of inspiratie nodig?

Op 18 en 25 juni organiseerde VLAIO online sessies om te informeren en te inspireren rond deze oproep. De opnames en presentaties kan je hier vinden.

Neem ook zeker eens een kijkje op ons kennisnetwerk bij het luik 'Innovatie en digitale transformatie'. Je vindt er ondere andere een praktijkenbank met tientallen smart city-projecten, waarvan een aantal in het verleden kon rekenen op projectsubsidies. De projectuitvoerders geven ook vaak nuttige tips en aandachtspunten bij het uitwerken van een project.

Belangrijke data voor deze oproep

De deadline voor het aanmelden van een projectidee is 15 september 2021. Hou ook 21 en 23 september vrij. Afhankelijk van het aantal ontvangen ideefiches zullen die 1 of 2 dagen nodig zijn voor het pitchen van jouw projectidee aan de groep van de lokale besturen. Op die manier kunnen geïnteresseerde lokale besturen met een zelfde uitdaging beslissen om in één consortium een projectdossier uit te werken. De opgezette samenwerking tussen steden en gemeenten zal een belangrijk criterium zijn bij de selectie.

De deadline voor de uiteindelijke indiening van het projectdossier is 6 december.

Nathalie Dumarey