Auteur:

Gepubliceerd op: 04-07-2022

Laat je gratis ondersteunen door experten

In een traject van een jaar werk je met hulp van een coach een actieplan uit om de doelstelling van minimaal 50% toegankelijke haltes tegen 2030 te kunnen halen.  Daarbovenop krijg je kennis en inspiratie aangereikt via een lerend netwerk en een netwerkmoment waar je kennis en ervaring uit kan wisselen met andere gemeenten die gecoacht worden.


Jaarlijks komen 30 gemeenten in aanmerking voor het traject. Voor dit jaar zijn er nog 18 plaatsen beschikbaar. Schrijf je hier in.

Je staat er niet alleen voor

Vlaanderen ondersteunt met maximaal 5000 euro per halte en via het coachingtraject begeleidt Inter je om gestructureerd aan de slag te gaan. Inter begeleidt 30 steden en gemeenten per jaar. Ze helpen je bij de opmaak van een realistisch actieplan. Ze helpen je ambities vast te leggen, de toestand van de haltes in kaart te brengen en ze ondersteunen gebruikersparticipatie. Inter begeleidt het volledige proces en reikt input aan om tijdens elke stap van het proces goed te communiceren.

Waarom?

Voor veel mensen, en zeker mensen met een beperking, is het openbaar vervoer de enige manier om zelfstandig te reizen. Maar de halte-infrastructuur vormt hierbij nog te vaak een struikelpunt. De Lijn stelt vast dat slechts een klein deel van de haltes toegankelijk is aangelegd, dus met een verhoogd perron en geleiding voor blinden en slechtzienden. De gemeenten staan in voor de aanleg en het beheer van meer dan  60% van de haltes en dragen hierbij een grote verantwoordelijkheid.

Schrijf je in voor het coachingtraject Masterplan toegankelijke haltes

Meer info

Voor meer info kan u altijd terecht bij de medewerkers van het Gemeentelijk Ondersteuningsplatform Vervoerregiowerking.

Guido Vaganée - guido.vaganee@vvsg.be

Michiel Apers - michiel.apers@vvsg.be

 

 

Michiel Apers