Auteur:

Gepubliceerd op: 25-01-2023

Renoveren kan je leren!  Zowel als gebouweigenaar / bewoner, maar ook als renovatiebegeleider.  Er bestaat gelukkig al heel wat en het zou zonde zijn om daarnaar te moeten zoeken of het wiel heruit te moeten vinden. Daarom vanuit het BEREEL project deze "Renovatie Advies Toolbox" (RAT), met een handig overzicht van diverse tools voor diverse doeleinden.

De brede(re) beschikbaarheid van neutraal, kwalitatief en coherent eerstelijnsadvies is essentieel om iedereen te stimuleren bij renovatiewerken van hun woning in Vlaanderen.  Om de renovatieadviseurs te ondersteunen bij de opmaak van dit renovatieadvies, werden er renovatieadviesrichtlijnen en een bijhorende renovatieadviestoolbox ontwikkeld. 

De renovatieadviestoolbox bevat naast een introductie over hoe deze RAT werkt ook 5 praktische onderdelen, specifiek afgestemd op verschillende fasen in het renovatie advies proces. Alle tools zijn elektronisch, ofwel een website, ofwel een online tool zoals bv Test-uw-EPC. Via de navigatie in de interactieve pdf kan je door de verschillende categorieën navigeren.   

De 5 onderdelen zijn : 

  1. Tools die je kan gebruiken tijdens het eerstelijnsadvies: Doen
  2. Tools die specifiek informatie ontsluiten voor de burger: Burger
  3. Tools die achtergrondinfo ontsluiten voor je: Informatie
  4. Tools die volgende stappen aanbieden voor de burger: Doorverwijzen
  5. Tools die je ondersteunen bij het uitwerken van werving en communicatie rond het eerstelijnadvies: Communicatie

Ontdek de toolbox of vul je eigen suggesties aan

Kris Moonen