Gepubliceerd op: 06-07-2021

Ook lokale besturen maakten massaal de omslag naar telewerk naar aanleiding van de coronacrisis. Telewerk brengt heel wat voordelen met zich mee - zoals minder woon-werkverkeer en meer flexiblititeit, maar jammer genoeg gaat de shift ook samen met enkele uitdagingen. Hoe kan je als lokaal bestuur bijvoorbeeld bijdragen aan het fysiek en mentaal welzijn van telewerkende collega's? En hoe vermijd je dat medewerkers uitputting ervaren na een lange periode van permanent thuiswerk zonder spontane babbels met collega's en de gekende werkstructuren? Om bedrijven, organisaties en lokale besturen hierin te ondersteunen, lanceert de Vlaamse overheid samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw een oproep voor innovatieve projecten rond vitaal en gezond telewerken.

Concreet gaat men binnen deze oproep opzoek naar de beste ideeën om de fysieke en mentale gezondheid van telewerkers op peil te houden, zoals virtuele bewegingssessies, workshops rond gezonde voeding en welzijn, een gezondheidscoach waar medewerkers beroep op kunnen doen en andere initiatieven. Een project moet vernieuwend van aard zijn en zich lenen tot structurele verankering. Indienen kan tot 30 september 2021.

Geselecteerde projecten lopen, indien goedgekeurd, van 1 december 2021 tot 31 december 2022 en kunnen rekenen op volledige financiële ondersteuning. In totaal wordt een bedrag van €1.530.000 vrijgemaakt voor deze oproep. Voor meer info bij de projectoproep kan je terecht op de voorziene webpagina en FAQ