Auteur:

Gepubliceerd op: 22-12-2021

Als onderdeel van het werkprogramma van het VVSG Netwerk Klimaat werd een praktijkendatabank opgezet. 

De bedoeling is dat lokale besturen elkaar inspireren met de klimaatprojecten die opgezet worden. Niet iedereen zelf het warm water laten uitvinden kan een belangrijke tijdswinst opleveren. De grootte van de klimaatuitdaging zorgt dat we die tijdswinst goed kunnen gebruiken. 

De praktijken kunnen thematisch geselecteerd worden, maar ook naar grootte van de gemeente of stad en naar budget. Op deze manier is er voor elk wat wils en zou je gemakkelijk moeten vinden wat je zoekt in gelijkaardige gemeenten. Hoewel Netwerk Klimaat vooral focust op mitigatie, is er ook ruimte voor je adaptatieprojecten. Denk maar aan de werven rond vergroening en water in het Lokaal Energie- en Klimaatpact

Nu moet de praktijkendatabank natuurlijk nog gevoed worden. Daarvoor hopen we dat ook jouw geslaagd project hier terecht komt. En zelfs uit minder geslaagde projecten kunnen anderen misschien leren. 

Al je praktijkvoorbeelden zijn welkom via www.vvsg.be/klimaatpraktijken. Via de groene knop 'mijn klimaatpraktijken' dien je een eigen project in. 

 

Netwerk Klimaat wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid. 

Maarten Tavernier