Auteur:

Gepubliceerd op: 22-08-2023

Vanaf 1 september kan je als onderneming of lokaal bestuur via het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) steun voor een project rond 'Driving Urban Transitions' (DUT) aanvragen. Dit programma wil stedelijke uitdagingen aanpakken en lokale overheden helpen bij de transitie naar een duurzamere toekomst.
 

Wat is PILBO, het Programma Innovatieve Lokale Besturen en Ondernemingen?

Het PILBO-programma geeft je de mogelijkheid om in het kader van een VLAIO onderzoeks- of ontwikkelingsproject, dat uitgevoerd wordt door één of meerdere Vlaamse ondernemingen, een samenwerking aan te gaan met één of meerdere Vlaamse lokale overheidsbesturen die een innovatieproject van algemeen belang uitvoeren. De Vlaamse overheidsbesturen treden op als mede-aanvrager van de projectaanvraag en zijn, bij goedkeuring van de aanvraag, mede-begunstigde van de subsidie. 

 

Infosessie

Er is een infosessie voorzien om dit nieuwe programma toe te lichten op woensdag 4 oktober 2023 om 9u30 in het Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20 te Brussel. Geef je deelname en interesse door via het online formulier. Meer info volgt in september.

Leen Van der Meeren