Marleen Porto-Carrero (Farys) is Overheidsmanager van het jaar 2022

Gepubliceerd op: 16-06-2023

Wie volgt Marleen Porto-Carrero (Farys) op als Overheidsmanager van het jaar? 

De Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) reikt al meer dan twintig jaar de prijs uit voor de overheidsmanager van het jaar. In november 2023 kiest de raad van bestuur van het VVBB de laureaat voor dit jaar. Daarvoor gaat men op zoek naar mogelijke laureaten in de ruime publieke sectorde klassieke administraties van alle overheidsniveaus; de bijzondere korpsen (leger, politie, justitie); de agentschappen en overheidsbedrijven; de sociale en culturele instellingen die van overheden afhankelijk zijn.

Tot en met maandag 11 september 2023 kan je kandidaturen indienen van mensen waarvan je vindt dat ze in aanmerking komen voor deze prijs. Het is niet de bedoeling dat je jezelf voorstelt. De academici uit de raad van besturen maken vervolgens per kandidaat een dossier, op basis van een informele informatieronde bij de stakeholders in en rond de organisatie. Op basis van deze informatieronde maken de academici uit de raad van bestuur een beperkte shortlist op, waaruit de volledige raad van bestuur een keuze maakt. De criteria hieronder zijn daarbij richtinggevend.

Ken je iemand binnen jouw lokaal bestuur - of een andere stad, gemeente, politiezone,... - die deze mooie titel verdient? Alle info is te vinden op de website van de VVBB.