Auteur:

Gepubliceerd op: 21-08-2023

In het kader van kernversterking en bedrijvige kernen zijn er bij VLAIO nog 2 openstaande subsidieoproepen.
 

Subsidie voor de aankoop en transformatie van leegstaande of vrijkomende handelspanden en bedrijfsruimten

Gemeenten kunnen een subsidie bekomen van 30% voor de aankoop en of transformatie van leegstaande of vrijkomende handelspanden en bedrijfsruimten in de kernen met een maximum van € 500.000 per project en per gemeente. De aankoop en transformatie moet gebeuren om een project te realiseren dat ondersteunend of faciliterend is voor het lokaal ondernemerschap in de kern.

Deadline voor indiening dossiers is 15 september 2023. Bekijk overzicht van de reeds goedgekeurde projecten voor deze oproep.

De projectvoorstellen worden gejureerd en subsidies toegekend in volgorde van de indieningsdatum. Je hoeft dus zeker niet tot de uiterste indiendatum te wachten.

Indien je overweegt een project in te dienen, adviseren we om vooraf even contact op te nemen met de projectadviseurs van VLAIO (via handelskernversterking@vlaio.be ) om de haalbaarheid af te toetsen.

Meer info
 

Subsidie voor duurzame bereikbaarheid van de kernen

Gemeenten kunnen een subsidie bekomen voor investeringsprojecten die de bereikbaarheid van hun handelskern verbeteren (openbare werken, routebegeleiding, parkeerbeleid…), al dan niet in combinatie met een flankerend initiatief (plan, studie,…).

Het maximumbedrag van de subsidie is € 500.000, met een steunpercentage van 70% voor investeringen en van 50% voor de flankerende initiatieven.

Deadline voor indiening dossiers is 15 oktober 2023. Na deze datum zullen alle dossiers worden geëvalueerd en gescoord, waarna de hoogst gerangschikte projectvoorstellen een subsidie toegekend krijgen.

Meer info

Stefan Thomas