Auteur:

Gepubliceerd op: 17-07-2020

Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en VVSG, roept tijdens de Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort alle handhavers en medewerkers openbare netheid op tot

  • extra waakzaamheid,
  • extra aandacht voor en
  • extra controles op zwerfvuil en sluikstort

De handhavingsweek loopt dit jaar van 5 tot 11 oktober.

Oproep tot registratie

Organiseer je in oktober een handhavingsactie op zwerfvuil en/of sluikstort? Denk er dan aan om deze ook te registreren bij Mooimakers. Op die manier geven we samen een sterk signaal dat zwerfvuil en sluikstort niet kan en dat hier tegen opgetreden wordt. 

Alle info over de week van de handhaving en concrete voorbeelden van acties (van aanspreken over beboeten tot belonen van goed gedrag) vind je op de website van Mooimakers.

Registreren voor acties kan nu al via de nieuwe registratiemodule, je actie komt dan meteen ook op de heatmap van de Week van de Handhaving.

Gratis vormingen aanspreken op zwerfvuil

Lokale besturen kunnen ook nog steeds voor dit najaar gratis een vorming aanvragen bij Mooimakers om hun personeel of zwerfvuilvrijwilligers meer vertrouwd te maken met het aanspreken van wie zwerfvuil veroorzaakt. De vorming is interactief en geeft inzichten in het effect van lichaamstaal en houding in verschillende situaties. Een aanrader!

Sara Coessens