Auteur:

Gepubliceerd op: 28-11-2023

Voor de winter van 2023-2024 wordt opnieuw de regeling voor minimale levering aardgas voorzien voor klanten van Fluvius die betalen via prepaid en verwarmen met aardgas, of elektriciteit via exclusief nachttarief. Vorige winter boden meer dan acht op de tien OCMW’s de minimale levering aardgas aan, voor de anderen een warme oproep om dit ook te doen. VVSG vindt deze maatregel een belangrijke ondersteuning voor mensen in energiearmoede en wil de lokale besturen verder stimuleren om ook deze winter deze doelgroep te verzekeren van de minimale warmte in de wintermaanden. 

Het OCMW geeft deze tussenkomst niet rechtstreeks, maar in de vorm van halfmaandelijkse opladingen op de meter van de klant. Dit bedrag is goed voor 60% van het gemiddeld verbruik, en garandeert dus een minimaal comfort, de hele winter door. Na de winterperiode betaalt de overheid 70% van de totale uitgaven terug aan het OCMW vanuit het Energiefonds.

De minimale levering loopt van 1 november 2023 tot en met 31 maart 2024.

Meer informatie en de juiste bedragen zijn beschikbaar op de website van de Vlaamse overheid.

De LAC's kregen de richtlijnen rechtstreeks doorgemaild maar we willen onze leden ook via dit kennisnetwerk de informatie ook bezorgen. Vragen aan Fluvius over de minimale leveringen kan uitsluitend via het volgende e-mailadres: MLA@fluvius.be

Nele Schroyen - Stafmedewerker VVSG

 

Nele Schroyen