Auteur:

Gepubliceerd op: 08-06-2023

De omzendbrief van 23 juni 2021 met betrekking tot overlast in recreatiedomeinen kondigde een evaluatie aan van de voorgestelde maatregelen. De omzendbrief beschrijft de preventieve en repressieve maatregelen die genomen kunnen worden om overlast in recreatiegebieden en andere relevante recreatiezones te voorkomen en te bestrijden. Het benadrukt tevens de rol van de betrokken actoren op provinciaal en lokaal niveau en moedigt samenwerking aan tussen de verschillende overheidsinstanties.

De FOD Binnenlandse Zaken stelde vast dat de omzendbrief en de aanbevelingen, suggesties en opties die erin zijn opgenomen, uitstekende instrumenten zijn gebleken om overlast in recreatiegebieden en -zones te verminderen. Verschillende domeinen hebben positieve resultaten waargenomen na de implementatie van deze maatregelen.

Deze nieuwe omzendbrief  van 17 mei 2023 vervangt en breidt de vorige omzendbrief van 2021 uit. In het licht van de evaluaties zijn enkele nuttige maatregelen verduidelijkt, zoals de inzet van gemeenschapswachten en bewakingsagenten.

 

Bjorn Cools