Auteur:

Gepubliceerd op: 08-11-2023

Minister Lalieux, belast met armoedebestrijding, lanceert een nieuwe projectoproep: “De ondersteuning van nieuwe Housing First trajecten in België: empowerment en participatie”. 

Het doel van de projectoproep is een impuls te geven aan nieuwe begeleidingstrajecten door ondersteuning te bieden aan de begeleidingscapaciteit van nieuwe en bestaande Housing First projecten. Housing First is een innovatieve manier om te streven naar sociale integratie van de meest kwetsbaarste daklozen. De oproep focust, naast de voorkeur voor projecten gericht op vrouwen en jongeren, op empowerment en het mobiliseren van ervaringsdeskundigheid . 

Een beperkt deel van de subsidie zal ingezet kunnen worden voor de ondersteuning in de installatiekosten ten behoeve van cliënten. 

Voorstellen kunnen - alleen online- ingediend worden tot 15 januari 2024. Projecten kunnen een voorstel indienen tot maximaal 125.000 euro.

Meer concrete informatie over de projectoproep en hoe projecten kunnen ingediend worden lees je op de website van de POD Maatschappelijke integratie

 

Joris Deleenheer