Auteur:

Gepubliceerd op: 27-04-2022

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen lanceert voor de vijfde keer een subsidie-oproep voor lokale besturen. Lokale besturen met een idee om met innovatieve technologieën en/of het gebruik van open data een aantal maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, kunnen een project indienen en zo tot 1 miljoen euro subsidie per dossier ontvangen.

In totaal is er een budget van 10,9 miljoen euro voorzien.

De oproep gebeurt, net zoals de vorige keer in twee fases. Waarbij er eerst een aanmelding moet gebeuren van het projectidee (tegen 1 juni), er een verplichte pitching zal worden georganiseerd tijdens een live pitchdag op 16 juni en waarbij de indiening van het finaal dossier zal moeten gebeuren tegen 3 oktober 2022 om 12.00 uur. Opnieuw wordt voorkeur gegeven aan partnerschappen van meerdere lokale besturen. Projectindieners kunnen tijdens het traject beroep doen op KPMG die van VLAIO de opdracht kreeg om de lokale besturen te ondersteunen bij het vormgeven van hun subsidiedossiers.

Meer weten over deze oproep, het proces en de voorzien ondersteuning? Dan kan je terecht op de website van VLAIO!

Op 27 april organiseerde VLAIO een infosessie waarin dit alles werd uitgelegd. De opname hiervan vind je (binnenkort) op hun website. Op 4 mei is er ook een online inspiratiesessie. Ook van deze inspiratiesessie vind je nadien de opname online.

VLAIO kondigde ook al aan dat er in ook in 2023 een oproep zal komen, voor een totaalbudget van 10 miljoen euro. Deze oproep zou via EFRO verlopen en zou de focus leggen op effectieve opschalingen van eerdere proof of concepts of proefprojecten.

Nathalie Dumarey