Auteur:

Gepubliceerd op: 02-12-2020

De Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT, vindt plaats van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december 2020. Dit jaar draait de actie niet om centen maar om mensen. Met concrete acties wil de Warmste Week mensen rechtstreeks helpen. Ze gaan daarom op zoek “naar honderden straffe projecten om elkaar te helpen, en duizenden mensen om die samen waar te maken.” Tot en met december kan iedereen een project opzetten om andere mensen te helpen. Dat kan in je eentje, maar ook samen met een vzw, de buurt,… of je stad of gemeente.


Hang de Warmste Week-vlam in jouw gemeente

De Warmste Week roept op om de gekende vlam uit te hangen. Zo tonen we dat we er zijn voor elkaar. Tijdens de herfstvakantie hingen al duizenden Vlamingen vlammetjes, ook bij jullie in de buurt. Hang zelf de vlam uit aan het gemeentehuis en moedig je inwoners aan je voorbeeld te volgen. Zo verspreid je solidariteit in jouw gemeente. Download hier gratis de vlam of de vlam video. 


Registreer jouw warme initiatieven

Op dewarmsteweek.be staan alle initiatieven verzameld. Daar prijken ook een aantal inspirerende initiatieven van steden en gemeenten. Het personeel van de gemeente Nijlen roept haar inwoners op om kaartjes te schrijven voor de bewoners van twee woonzorgcentra. De gemeente Pelt werkte maar liefst drie acties uit rond inclusieve buurten. De gemeente As gaat voor een warm gemeenteplein en pakt het gemeenteplein letterlijk in met breiwerk. De gemeente Lebbeke deelt iedere dag een leuke vlamtip op haar sociale media. Het huis van het kind Avelgem en de scholen uit de buurt laten kinderen kaartjes met warme wensen schrijven voor de bewoners van de twee woonzorgcentra in de gemeente. Het OCMW van Oud-Heverlee werkt samen met vrijwilligers om mensen te helpen met boodschappen of een klein klusje. 


De warmste gemeente

Speciaal voor steden en gemeenten ontwikkelde Studio Brussel een widget voor op de websites van de lokale besturen. Zo zien de inwoners in één oogopslag wat er te doen is voor De Warmste Week in de gemeente en waar ze kunnen helpen. Bekijk hier hoe de stad Deinze dit gebruikt.

VVSG Steunpunt Kinderopvang roept in haar facebookgroep haar leden op om de warmste kinderopvang te worden. De volgende weken zetten ze graag alle initiatieven in de kijker. 


Heeft jouw stad of gemeente ook een actie gepland? Registreer ze dan op dewarmsteweek.be!

Katrien Gordts