Auteur:

Gepubliceerd op: 04-12-2023

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw nodigt opnieuw alle Vlaamse en Brusselse lokale besturen uit om deel te nemen aan het tweede deel van Preventiepeiling. De Preventiepeiling (vroeger indicatorenbevraging) is een driejaarlijkse vragenlijststudie die peilt naar het preventieve gezondheidsbeleid in scholen, bij ondernemingen, steden en gemeenten, kinderopvanginitiatieven en zorg- en welzijnsinstellingen in Vlaanderen en Brussel.

Enkele voorbeeldvragen:

  • Communiceert jouw lokaal bestuur naar de inwoners over initiatieven rond preventieve gezondheid?
  • Betrekt jouw lokaal bestuur de inwoners bij het gezondheidsbeleid?
  • Werkt jouw lokaal bestuur samen met andere organisaties en partners rond 1 of meerdere gezondheidsthema’s?

In het online interactief dashboard met de resultaten van de Preventiepeiling bij lokale besturen kan je nadien je eigen resultaten bekijken en vergelijken met de gemiddelde resultaten van gelijkaardige lokale besturen. De resultaten van deel 1 kan je nu al bekijken.

Neem nu deel aan de korte bevraging van 10 minuten. Op het einde van de vragenlijst kan je een overzicht van jouw antwoorden downloaden. Dit geeft een unieke inkijk in het preventieve gezondheidsbeleid van jouw lokaal bestuur en vormt het perfecte aanknopingspunt om verder te werken aan jullie beleid.

Veerle Cortebeeck