Auteur:

Gepubliceerd op: 06-10-2022

Hoe zet je in op duurzame verplaatsingen van en naar jouw gemeente? 'Walk the talk' en toon aan de burgers hoe jullie als lokaal bestuur deze verandering ondersteunen. Neem deel aan het Mobi-café, laat je inspireren door geslaagde voorbeelden uit de praktijk en werk mee oplossingen uit voor cases die je zelf kan aanbrengen.

Mobi-wat?

Het Mobi-café is een lerend netwerk dat we twee keer per jaar aanbieden aan ex-deelnemers van de Coaching Lokaal Fietsbeleid en de Coaching Verkeersveilige Gemeente. Het thema van deze editie is inzetten op duurzame verplaatsingen van en naar jouw gemeente, door te starten met een stimulerend beleid. 

We hebben plaats voor 7 gemeenten. Per gemeente kan je met 3 deelnemers inschrijven. Inschrijven kan tot 16 november 2022.

Het Mobi-café vindt plaats op 13 december in het VAC te Antwerpen (09.00u- 13.00u)

Wat leer je? 

  • Je verwerft inzicht in hoe je werk kan maken van een stimulerend beleid en aanpak inzake duurzame verplaatsingen.
  • Je wordt geïnspireerd door goede praktijkvoorbeelden.
  • Je krijgt feedback van andere deelnemers en van experten over concrete cases.
  • Je doet ervaring op door middel van uitwisseling met andere deelnemers.

Voor wie?

Er wordt gericht op lokale mandatarissen, mobiliteitsambtenaren, duurzaamheidsambtenaren en beleidsmedewerkers van de personeelsdiensten bij lokale besturen. Per gemeente laten we 3 deelnemers toe.

Inschrijven

Het wordt een boeiend programma en ook Guido Vaganée, coördinator van het Gemeentelijk Ondersteuningplatform Vervoerregiowerking, zal iets meer vertellen over hoe lokale besturen de verplaatsingen van hun medewerkers kunnen verduurzamen.

Inschrijven voor het mobi-café kan via deze link.

Guido Vaganée