Auteur:

Gepubliceerd op: 29-11-2023

Om de klimaatdoelstellingen te bereiken, moet de renovatiegraad van het private patrimonium in Vlaanderen aanzienlijk stijgen. Lokale besturen spelen hierin een sleutelrol en het opstellen van een langetermijn renovatiestrategie kan hen effectief ondersteunen.

Als afsluiting van het zesjarige BE-REEL! Project, waarin onderzoek is verricht en tools zijn ontwikkeld om de renovatiegraad in België te verhogen, organiseert het projectteam een masterclass. Projectpartners, waaronder het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap, Kenniscentrum Vlaamse Steden en de steden Gent, Antwerpen en Mechelen, zijn betrokken bij dit initiatief.

De masterclass biedt deelnemers inzicht in de stappen en principes voor het ontwikkelen van een lokale langetermijn renovatiestrategie voor het private patrimonium. Deelnemers leren hoe ze een doelgerichte en concrete renovatiestrategie kunnen opstellen en uitvoeren. Hierbij staan een backcasting methodologie, die de doelstellingen voor 2050 vertaalt naar de huidige uitdagingen, en een klantenreis vanuit het perspectief van de individuele burger centraal.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de diversiteit van doelgroepen, inclusief kwetsbare groepen, en sectoren zoals de huurmarkt, appartementen en individuele woningen. Belangrijke thema's zoals financiering en subsidies komen ook aan bod.

Ontdek het volledige programma en schrijf je gratis in om deel te nemen.

 

Kris Moonen