Auteur:

Gepubliceerd op: 14-12-2022

De krappe arbeidsmarkt zorgt ervoor dat lokale besturen zich nog aantrekkelijker gaan profileren als werkgevers. Er zijn momenteel jaarlijks meer dan 35.000 vacatures. Heel wat functies geraken niet of moeilijker ingevuld. Ondertussen in zowat iedere dienstverlening van een lokaal bestuur.

We hebben als sector heel wat troeven uit te spelen. De medewerkers hebben wellicht één van de meest maatschappelijke relevante jobs in het lokale gemeenschapsleven. Ze werken er dagelijks aan een warme plek om te wonen, werken en leven. Aangezien lokale besturen overal in Vlaanderen aanwezig zijn, bieden ze jobs dichtbij huis, met een goede werk-privébalans, een ruime vakantieregeling en veel ontwikkelmogelijkheden. Lokale besturen zijn stabiele werkgevers, met oog voor duurzaamheid en een lange termijn. Gelijke kansen voor alle medewerkers en diversiteit zit in het DNA. Medewerkers vertellen ons heel vaak dat de sfeer op de werkvloer goed zit. Ze mogen zelf bepalen hoe ze de verwachtingen in de job kunnen behalen.

Op al deze sterktes mogen we als werkgever heel trots zijn. De VVSG wil deze troeven in de toekomst mee in de verf zetten. 

 

Mike Deschamps