Auteur:

Gepubliceerd op: 13-03-2024

Als onderdeel van het Belgische EU-voorzitterschap organiseert Vlaanderen op 19 april in Mechelen de EU-conferentie ‘Local Government Approaches to Diversity". Deze conferentie vormt voor de VVSG een uitstekende gelegenheid om zowel bij de Europese als de Vlaamse overheid te pleiten om lokale besturen te versterken bij deze belangrijke uitdaging.

De conferentie brengt burgemeesters, mandatarissen, medewerkers uit heel Europa samen rond baanbrekende initiatieven en nieuwe beleidslijnen om diversiteit te bevorderen en sociale cohesie te versterken.

Op het programma staan internationale sprekers, werkbezoeken en keuzesessies die de diversiteit in steden en gemeenten belichten, met inspirerende voorbeelden van Vlaamse steden en gemeenten. Ook de VVSG werkte mee aan het programma en organiseert een sessie.

We moedigen Vlaamse burgemeesters, mandatarissen en medewerkers van harte aan om deel te nemen aan dit evenement. Samen kunnen we de unieke rol van lokale besturen bij het diversiteitsbeleid benadrukken.

Voor de plenaire sessie is er simultane vertaling voorzien, de keuzessies zijn in het Engels. Deelname is gratis.  Schrijf je in.

 

Sabine Van Cauwenberge