Auteur:

Gepubliceerd op: 07-07-2022

Sinds juni 2020 stelt het gemeentebestuur van Lierde 3 deelwagens ter beschikking van haar inwoners. Samen met 14 andere deelnemende gemeenten worden 28 elektrische deelwagens ter beschikking gesteld in de Vervoerregio Vlaamse Ardennen. 2 jaar na de intrede van de deelwagens werd een balans opgemaakt. Hieruit blijkt dat Lierde koploper is op het gebied van het aantal ritten die worden uitgevoerd met de deelwagens. Een groot deel van deze ritten worden uitgevoerd door eigen medewerkers maar ook voor privé-ritten is Lierde koploper na grotere steden zoals Aalst, Lede, Ronse, Denderleeuw en Zottegem.
De gemeente koos bij de start van het project om de deelwagens ook te laten gebruiken door de werknemers. Op deze manier verschijnen ze regelmatig in het straatbeeld wat ook voor meer publiciteit van de deelwagens zorgt.
De deelwagens zijn terug te vinden in de nabije omgeving van het gemeentehuis. Eén personenwagen staat aan de voorkant van het gemeentehuis. Een 2de personenwagen en een bestelwagen staan op het Gemeenteplein. De deelwagens kunnen door iedereen gereserveerd worden via de app Share Mobility.
Meer info lees je op de website van Lierde
Bekijk deze praktijk ook in onze praktijkendatabank.

 

Leen Van der Meeren