Auteur:

Gepubliceerd op: 28-10-2021

Kanker is donker. Daarom hebben we vorig jaar voor een eerste keer heel Vlaanderen opgeroepen om mee te doen met Lichtpuntjes tegen Kanker. Het initiatief was een groot succes en daarom slaan Eén en Kom op tegen Kanker dit jaar opnieuw de handen in elkaar.


Het doel?


Hartverwarmende troost, hoop en steun bieden aan al wie getroffen is door kanker. Net als vorig jaar zal iedereen vanaf 8 november lichtpuntjes kunnen kopen en opdragen aan iemand bijzonder. Die naam schrijven we dan met zorg en met de hand op een lampion en voegen die toe aan het Grootste Lichtpunt. Alle lampionnen zullen samen het Grootste Lichtpunt tegen Kanker vormen, dat we op 27 november ontsteken tijdens een live-uitzending op Eén om 19u40.
 

Wat kan jouw stad of gemeente doen?


Maar er is meer. Voor steden en gemeenten hebben we dit jaar een bijzonder aanbod: de Lichtpuntjespakketten, met lampionnen, lichtslingers en lichtgevende posters. Meer informatie vind je hier. We bevelen warm aan om deze actie mee te ondersteunen, want elke bijdrage zorgt ervoor dat kankerpatiënten en hun naasten de zorg krijgen die ze verdienen.

Veerle Cortebeeck