Auteur:

Gepubliceerd op: 28-05-2024

De MVOO-criteriatool is nu online beschikbaar. Deze tool bundelt criteria voor maatschappelijk verantwoorde overheidsopdrachten (MVOO) en inspireert je om je aankopen duurzamer te maken.
 

Wat biedt de MVOO-criteriatool?

De tool bevat duurzaamheidscriteria en inzichten die je helpen om je aankopen zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te maken. De criteria omvatten belangrijke thema's zoals klimaat, circulaire economie, dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden.
 

Duurzaamheid op jouw tempo

Met de verschillende ambitieniveaus van de tool kan je op je eigen ritme je aankopen verduurzamen. Het opmaken van bestekken voor duurzame aankopen verloopt hierdoor een stuk vlotter.
 

Productgroepen en updates

In de eerste fase behandelt de MVOO-criteriatool 17 productgroepen, waaronder ICT-hardware, schoonmaak en kantoormeubilair. De tool wordt regelmatig bijgewerkt om de criteria up-to-date te houden.
 

Samenwerking en regionale afstemming

De MVOO-criteriatool is een samenwerking tussen de Vlaamse overheid en de Nederlandse Rijksoverheid. Hiermee krijgt de Nederlandse MVI-criteriatool een Vlaamse tegenhanger. Beide regio's gebruiken nu duurzaamheidscriteria die zijn aangepast aan het eigen taalgebruik en de context, maar inhoudelijk op elkaar zijn afgestemd. Dit stimuleert een uniforme marktvraag en versterkt de inzet voor duurzaamheid binnen de markt.
 

Toegang en meer informatie

Je krijgt toegang tot de MVOO-criteriatool via mvoocriteria.be. Op deze website vind je ook meer informatie.

 

Leen Van der Meeren