Auteur:

Gepubliceerd op: 06-10-2022

De jobbonus is er voor wie minder dan 2.500 euro bruto per maand verdient. Wie in aanmerking komt, ontvangt vanaf eind 2022 een brief van de Vlaamse overheid. Daarin staat het bedrag waarop deze persoon recht heeft. Voor de uitbetaling van deze jobbonus vraagt de overheid om een rekeningnummer te registreren in Mijn Burgerprofiel. Maar die digitale stap is niet voor iedereen evident.  

Jij kan helpen 

De Vlaamse overheid beseft dat niet iedereen z’n weg zal vinden naar Mijn Burgerprofiel. Daarom doet ze een beroep op diensten en organisaties die in contact staan met de doelgroep van de jobbonus, om de jobbonus mee bekend te maken én mensen tot actie aan te zetten. Heeft (een deel van) jouw doelpubliek hier recht op? Of komen mensen bij jou aankloppen voor digitale ondersteuning? Jij kan hen helpen!  

Wil je jouw burgers, werknemers of klanten helpen om de jobbonus te ontvangen? Dan kan je een gratis geprint pakket met campagnemateriaal aanvragen.  

  • Het geprinte basispakket bevat posters en flyers (in postkaart-vorm).
  • Het uitgebreide pakket bevat de middelen uit het basispakket, aangevuld met een scheurblok met stappenplan, een gids met Q&A, richtlijnen, praktische info en gespreksleidraad, en wobblers. 

Het geprinte basispakket is vooral interessant als je de info over de jobbonus verder wil verspreiden, het uitgebreidere pakket als je verwacht dat burgers of werknemers ook effectief met een bepaalde hulpvraag bij jou zullen aankloppen. Daarnaast is al dit materiaal ook online te raadplegen via een digitaal platform van de overheid. Dat platform wordt half oktober gelanceerd. Wil je graag toegang krijgen tot dit platform? Vul dan ook onderstaand formulier in.

Bestellingen plaatsen en/of digitale toegang tot het platform aanvragen kan via dit formulier

Infosessies 

Wie over een loket of fysieke ontmoetingsplaats beschikt en bereid is om burgers, werknemers of klanten met een hulpvraag fysiek te helpen, kan deelnemen aan een praktische infosessie.

De sessie van maandag 24 oktober om 14 uur is enkel voor steden, gemeenten en OCMW's. Kan je als stad, gemeente of OCMW niet aanwezig zijn? Dan kan je aansluiten bij één van de andere sessies, of nadien de video-opname bekijken.

Alles sessies worden opgenomen en nadien via het digitale platform ter beschikking gesteld. 

Joke Van Dyck