Auteur:

Gepubliceerd op: 26-01-2022

In 2022 worden de eerste oproepen van de Interregprogramma’s gelanceerd. Interreg Noordzeeregio heeft haar eerste oproep reeds geopend, de andere programma’s waaraan Vlaanderen deelneemt zullen binnenkort volgen.

De eerste oproep van Interreg Noordzeeregio maakt een onderscheid tussen kleinschalige en reguliere projecten. Kleinschalige projecten hebben een budget tussen 200.000 en 500.000 euro en een maximale looptijd van 18 maanden, terwijl er bij reguliere projecten hierover geen regels zijn. Het subsidiepercentage bedraagt 60% van het totale projectbudget. Interreg Noordzeeregio wil onder meer projecten ondersteunen in de domeinen van energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, slimme energiesystemen, -netten en –opslag, circulaire economie en duurzame mobiliteit. 
De deadline voor de indiening van kleinschalige projecten en de expression of interest voor reguliere projecten is 7 maart. De volledige indiening van de reguliere projecten is voorzien op 22 april. Voor deze eerste oproep is het mogelijk om een volledig regulier project in te dienen zonder eerst een expression of interest ingediend te hebben.

Interessante events die hierrond georganiseerd worden zijn:

Leen Van der Meeren