Auteur:

Gepubliceerd op: 18-11-2022

Meer en meer lokale besturen beseffen dat werken aan integriteit een manier is om je organisatie te versterken. Gezien het belastings- en machtmonopolie van lokale besturen, is het extra belangrijk om hierop in te zetten.

De integriteitscoördinator is de geknipte persoon om het werk rond integriteit uit te bouwen en op te volgen. Mare Faber verwoordt het als volgt: ‘Zonder integriteitscoördinator is het een kwestie van toeval of je medewerkers beschermd zijn of niet. Goed management neemt veel op, maar wil je je organisatie naar een hoger niveau tillen, dan heb je een integriteitscoördinator nodig.’ Omdat deze functie relatief nieuw is in Vlaanderen, organiseert VVSG een opleiding tot integriteitscoördinator. Dit is een uitgebreide opleiding. Daarom willen we besturen ook de kans bieden om een ‘light’ versie te volgen, en enkel in te zeten op de preventieve cyclus, het repressieve apparaat of het morele leerproces.

Sta je al verder in het integriteitsbeleid, en lijkt een uitwisseling onder collega’s je fijn? Schrijf je dan in op het lerend netwerk voor integriteitscoördinatoren.

Graag tot dan!

Melanie Demaerschalk